ukenru
na-vodokhresche-bezpeku-v-krayini-zabezpechuyut-blizko-12-tisyach-pravookhorontsiv

На Водохреще безпеку в країні забезпечують близько 12 тис. правоохоронців

 • 8330 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. З нагоди релігійного свята по всій території країни сьогодні, 19 січня, заплановані заходи майже в 12 тисячах храмів та на 1,3 тисячі водоймищ. До забезпечення безпеки громадян в місцях богослужінь залучені додаткові сили поліції загалом безпеку в країні забезпечують близько 12 тисяч правоохоронців, передає УНН з посиланням на прес-службу Національної поліції.

"Cвяткові богослужіння та освячення води відбудуться по всій території країни у більш ніж 11,8 тисяч храмів та на 1,3 тисячі водоймищ. Очікується, що участь у заходах візьмуть понад 2,7 мільйона осіб," - йдеться в повідомленні.

Так, найбільша кількість масових заходів відбудеться у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Волинській областях.

"До забезпечення публічної безпеки залучено близько 12 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України," - додали у поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні відзначають Хрещення Господнє

Зокрема, у м.Київ святкові заходи відбудуться у 118 культових спорудах. Очікується, що участь у них візьмуть понад 12 тисяч людей.

"Публічний порядок і безпеку у місцях богослужінь та поряд з культовими спорудами забезпечуватимуть понад 300 поліцейських та бійців Нацгвардії," - зазначили у відомстві.

Крім того, напередодні правоохоронці обстежили культові споруди, аби масові заходи пройшли в безпеці.

Нагадаємо, у Києві підготували 10 локацій до святкування Водохреще.

Українські Національні Новини

Суспільство