ukenru
na-vodokhrescha-u-stolitsi-proyshov-morzhifest

На Водохреще у столиці пройшов "МоржіFest"

 • 15670 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. У столичному парку "Дружби народів" зустріли свято Водохреще, влаштувавши ІV фестиваль моржів "МоржіFest", повідомляє кореспондент УНН.

Захід, організований з нагоди свята Водохреще, підтримали Деснянська РДА, депутат Київради Юрій Зубко та ГО "Світ без залежності".

За традицією, воду спочатку освятили, а потім поціновувачі крижаного купання змогли зануритися в ополонку. Місце відповідно облаштували, поблизу чергували медики і рятувальники, щоб уникнути нещасних випадків.

Окрім того, було організовано безліч розваг для гостей дійства. Так, найбільш загартовані змогли взяти участь у змаганнях на дистанціях 15 метрів (жінки) і 30 метрів (чоловіки). 

Депутат фракції "Солідарність" у Київраді Юрій Зубко, як один із організаторів фестивалю, зазначив, що Україні зараз дуже потрібні позитивні і об’єднуючі ініціативи.

"Четвертий рік поспіль ми проводимо фестиваль моржів. Як не дивно, збирається дуже багато бажаючих поморжувати. Я - за здоровий спосіб життя! Сам завжди занурююсь в ополонку і скажу вам, що відчуття неймовірні. В здоровому тілі – здоровий дух! Тож, приходьте загартовуватись! А ще, подивіться, яка атмосфера царює на фестивалі, які щасливі і усміхнені люди навколо. Сьогодні, як ніколи, потрібно гуртувати людей на добрі справи, пропонувати їм щось цікаве і неординарне. А ще, всім нам дуже потрібен мир, і я вірю що нам вдасться його повернути спільними зусиллями", - додав він.

Переможців нагородили солодощами, чаєм та рушниками. А в кінці всіх запросили на загальне селфі з переможцями.

Також у рамках "МоржіFest" пройшли майстер-класи з моржування, всі охочі мали можливість зігрітися теплим чаєм та скористатись теплими роздягальнями і сауною.

 

Українські Національні Новини

Київ