ukenru
na-vinnichini-gromada-pominyala-nastoyatelya-schob-priyednatisya-do-ptsu

На Вінничині громада поміняла настоятеля, щоб приєднатися до ПЦУ

 • 14200 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. На Вінничині жителі села Сокирниці звернулась до настоятеля храму протоієрея Віталія Дахновського з пропозицією приєднатись до Православної церкви України, однак священик відмовив у цьому парафіянам. Про це повідомляє УНН з посиланням на Вінницьку єпархію Православної церкви України.

“29 грудня після завершення богослужіння церковний актив релігійної громади святого великомученика Димитрія Солунського с. Сокиринці Вінницького району звернувся до настоятеля храму протоієрея Віталія Дахновського з пропозицією підтримати думку громади і мешканців села та приєднатися до Православної Церкви України. Парафіяни одностайно проголосували за таке рішення і документально зафіксували своє волевиявлення. Церковна громада врахувала й думку православних мешканців села, понад 400 з яких вже поставили підписи за те, щоби бути у юрисдикції Православної Церкви України. Натомість священик не захотів підтримати думку своєї пастви”, - йдеться у повідомленні.

Відтак громада с. Сокиринців звернулась до керівництва Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля. Опісля церква села Сокирниці таки приєдналась до ПЦУ.

Як УНН повідомляв, на Вінничині до української церкви приєдналась релігійна громада храму Святителя Миколая села Непедівка Козятинського району на Вінниччині.

Українські Національні Новини

Суспільство