ukenru
na-vinnichchini-zyavitsya-sotsialna-yidalnya

На Вінниччині з‘явиться соціальна їдальня

 • 12218 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Невдовзі на Вінниччині може з’явитися соціальна їдальня для нужденних. Проект реалізують компанія МХП та Релігійна місія "Карітас-Спес" Римсько-Католицької церкви в Україні, передає УНН із посиланням на пресслужбу МХП.

Так, сьогодні, 15 вересня, МХП та "Карітас-Спес Україна" підписали меморандум про співпрацю.

"Документ закріплює зацікавленість сторін щодо забезпечення розвитку аграрної сфери на територіях ведення сільськогосподарського виробництва та підвищення продовольчої безпеки України в цілому. А також всебічне сприяння регіональному розвитку громад та розвитку корпоративної соціальної відповідальності на територіях ведення планованої діяльності", - розповіли у МХП.

У планах компаній вже є два проекти для реалізації у Вінницькій області. Один із них — соціальна їдальня для нужденних.

"Його реалізація дозволить допомогти речами першої необхідності та продуктами харчування найбільш незахищеним верствам населення, які перебувають у скрутному матеріальному становищі: люди похилого віку, люди з інвалідністю, бездомні, багатодітні", - йдеться у повідомленні.

Ще один проект направлений на розвиток соціального підприємництва, екологічної безпеки та допомоги.

"Він забезпечить екологічні норми світового рівня та підвищить екологічну безпеку у Вінницькій області, шляхом встановлення сучасної сонячної електростанції у місті Ладижин. Проект зможе розвинути соціальне підприємництво у Вінницькому регіоні за рахунок коштів, отриманих від держави за "зелений тариф" з встановленої електростанції, що дасть можливість забезпечувати необхідним потребуючі верстви місцевого населення", - розповіли у МХП.

Для МХП підтримувати регіональний розвиток громад є сталою практикою, наголосили в компанії.

"Партнерство для нас є важливим, оскільки ми бачимо, що від партнерської діяльності на територіях нашої присутності є зміни. Ідеологія нашого партнерства полягає в тому, щоб зробити більше і якісніше хороших справ для громад, щоб люди були об’єднані та діяли спільно на власне благо. Ми будемо і надалі працювати у цьому ж напрямі", — зазначив заступник голови правління з корпоративної соціальної відповідальності МХП Ігор Лещенко.

Не менш важливою є співпраця з місцевим бізнесом для "Карітас-Спес Україна".

"Для нас співпраця з місцевим бізнесом також надзвичайно важлива, оскільки дозволяє реалізувати ще більше благодійних, соціальних проектів. В єдності є сила. Цей меморандум сьогодні не лише документує факт такої співпраці, а й, сподіваюсь, стане початком системної підтримки місцевих громад, підтримуючи місцеві ініціативи соціальної дії", — зазначив Президент "Карітас-Спес Україна" Петро Жарковський.

Довідка УНН: МХП — один з найбільших агрохолдингів України. Найбільший виробник і експортер курятини ("Наша Ряба"). Георграфія експорту компанії охоплює 80+ країн світу. Власник компанії Юрій Косюк.

Нагадаємо, на боротьбу з коронавірусом МХП надав державі 84 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство