ukenru
na-vinnichchini-pidpriyemstvo-ukhililos-vid-splati-blizko-7-mln-grn-podatkiv-do-derzhbyudzhetu

На Вінниччині підприємство ухилилось від сплати близько 7 млн грн податків до Держбюджету

 • 12441 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. На Вінниччині здійснюється досудове розслідування щодо ухилення підприємством від сплати понад 6 млн 800 тис. грн податків до Державного бюджету. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Вінницької області.

"Під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури слідчим управлінням ГУ ДФС у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування злочинів, передбачених, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 212 КК України, за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного з підприємств області, які, у період 2016-2019 років, внаслідок імітування господарських відносин, недоплатили до державного бюджету понад 6 млн 800 тис. грн", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у ході досудового розслідування по даному провадженні проведено 11 обшуків в Дніпрі, Білій Церкві, Гнівані.

Так, під час обшуків вилучено документи, які підтверджують проведення фінансово-господарської діяльності підприємствами з ознаками фіктивності, телефони, ноутбуки та флеш-накопичувачі, чорнові записи щодо реалізації продукції за готівку.

Під час розслідування встановлено, що зловмисники надавали послуги підприємствам реального сектору економіки щодо формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку, частину якої, в сумі 720 тис. грн вилучено під час проведення обшуків.

Наразі слідчі дії тривають, до суду подано клопотання про накладення арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, окремих керівників АТ "Укрзалізниця" викрили на організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень та задокументували виведення у тінь через рахунки фірм з ознаками фіктивності понад 4 мільйони гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП