ukenru
na-vinnichchini-ogolosili-shtormove-poperedzhennya-cherez-formuvannya-doschovogo-pavodku

На Вінниччині оголосили штормове попередження через формування дощового паводку

 • 15070 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. На Вінниччині оголосили штормове попередження через формування дощового паводку. Так, рішенням комісії вирішено встановити середньодобовий скид із Дністровської ГЕС витратою 1400 м3/с. Про це повідомляє УНН із посиланням на Укргідрометцентр.

"За рішенням засідання робочої групи Міжвідомчої комісії по узгодженню режиму роботи Дністровського водосховища щодо пропуску дощового паводку, який відбувся 23 червня 2020 року, протягом другої половини доби 23 червня та упродовж 24 червня, вирішено встановити середньодобовий скид із Дністровської ГЕС витратою 1400 м3/с", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що рівень води Дністра може піднятися до небезпечних відміток початкового затоплення водами.

"При цьому, в залежності від величин часових скидів, рівень води Дністра у створі посту "Могилів-Подільський" може піднятися до небезпечних відміток початкового затоплення водами р. Дністер прирічкових ділянок та окремих об’єктів у районі м. Могилів-Подільський (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області, прилеглих до русла річки", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, у зв’язку з підвищенням рівня води в річці Прут очікується підйом рівня води до 6 м та підтоплення будинків в районі ряду вулиць Чернівців, містян попередили бути готовими до евакуації. 

Додамо, через негоду на Прикарпатті та Буковині почалися паводки. Зокрема, в Івано-Франківській області на території шести районів підтопило будинки та сільгоспугіддя.

Українські Національні Новини

Суспільство