na-vidnovlennia-zhytla-podano-blyzko-200-tysiach-zaiavok-ale-kompensatsiia-nemozhlyva-bez-dostupu-komisii-do-pomeshkannia

На відновлення житла подано близько 200 тисяч заявок, але компенсація неможлива без доступу комісії до помешкання - Міненко

 • 32305 переглядiв

Близько 200 тисяч людей уже подали заявки на відновлення житла, але для отримання компенсації, має бути доступ до того, що з цього житла залишилося, оскільки комісія має впевнитись у ступені знищення. Якщо зруйноване помешкання на окупованій території - компенсація поки неможлива.

Півмільйона осіб, попередньо мають право звертатись за компенсацією за житло, але щоб отримати певну компенсацію за знищене помешкання, має бути доступ до того, що від нього залишилося. Про це, в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомив начальник Головного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Кирило Міненко, передає УНН.

Зараз близько 200 тисяч заявок вже подані, враховуючи що до півмільйона осіб, станом на зараз мають таке право

– повідомив Міненко.

Представник Мін'юсту також зазначив, який саме стан житла мається на увазі – це може бути, за його словами, по-різному: і пошкодження, і тотальне знищення, "оскільки трапляється і таке, і таке".

За словами представника Мін’юсту, є певна проблематика, тому що "має бути доступ безпосередньо до того, що з того житла залишилося".

Тому що комісія має впевнитися, комісія має зрозуміти, - чи дійсно повністю відбулося знищення; відсоток: чи воно підлягає відновленню, чи не підлягає; яка безпосередня вартість. Хоча вартість є по розрахункам, по формулам, для того щоб було простіше, а не виключно людський фактор. Однак комісія має впевнитися.

- каже Міненко.

Якщо житло знищено на окупованій території, то наразі отримати компенсацію за нього, до деокупації, неможливо, повідомив представник Мін'юсту. 

Якщо це відбулося на території, яка зараз тимчасово окупована, зафіксувати це на даний момент складно, а в дійсності – неможливо. Тому потрібна деокупація, і далі робимо..

- пояснив він.

Нагадаємо

За словам прем’єр-міністра Шмигаля, уряд працює вже зараз над відбудовою України. Наприклад в житловому секторі активно реалізується програма "єВідновлення". За пошкоджене російськими терористами майно держава вже виплатила українцям понад 1,8 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відібрали у киян 16 квартир на суму понад мільйон доларів: викрито організацію житлових аферистів

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Кемерон обговорив війну в Україні з очільником МЗС Китаю

     • 39798 переглядiв

    Рада не піде на зимові канікули – Веніславський

     • 37380 переглядiв