na-viddalenikh-ostrovakh-tayvanyu-znik-internet-uryad-pidozryuye-kitayski-korabli

На віддалених островах Тайваню зник інтернет. Уряд підозрює китайські кораблі

 • 724722 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Для підключення до зовнішнього світу 14 тисяч жителів островів Мацзу користуються двома підводними інтернет-кабелями, що ведуть до головного острова Тайваню. Національна комісія з комунікацій з посиланням на телекомунікаційну службу острова звинуватила два китайські кораблі в перерізанні кабелів. Про це пише УНН посилаючись на Associated Press.

Деталі

У повідомленні йдеться про те, що китайське рибальське судно підозрюється в розриві першого кабелю у морі. Через шість днів, 8 лютого, китайське вантажне судно зрізало другий кабель. Уряд Тайваню назвав це навмисною дією з боку Пекіна.

Кабелі були перерізані загалом 27 разів за останні п'ять років за даними Chunghwa Telecom.

Берегова охорона Тайваню переслідувала рибальське судно, яке перерізало перший кабель 2 лютого, але воно повернулося у води Китаю. Влада виявила два китайські кораблі в районі, де були перерізані кабелі, на підставі даних автоматизованої системи ідентифікації, аналогічної GPS, яка показує місцезнаходження судна.

Інтернет-кабелі, ширина яких може становити від 20 до 30 міліметрів, укладені в сталеву броню на мілководді.
Ремонт кабелів за попередньою оцінкою, лише робота кораблів становитиме 30 мільйонів нових тайванських доларів (1 мільйон доларів).

Доповнення

Втрата інтернет-кабелів має величезні наслідки для національної безпеки островів.

Як показало повномасштабне вторгнення в Україну, росія зробила знищення інтернет-інфраструктури однією з ключових частин своєї стратегії. Деякі експерти підозрюють, що Китай, можливо, навмисно перерізав кабелі в рамках переслідування самоврядного острова, який вважає частиною своєї території, щоб у разі потреби возз'єднатися силою.

Китай регулярно відправляє бойові літаки та військово-морські кораблі у бік Тайваню в рамках тактики залякування демократичного уряду острова.

Міністерство цифрових справ Тайваню публічно запросило пропозиції у операторів низькоорбітальних супутників для надання інтернету як резервний план після того, як стало відомо про російські кібератаки під час вторгнення в Україну. Проте закон Тайваню вимагає, щоб постачальники як мінімум на 51% належали місцевому акціонеру.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек НАТО не виключає, що днями Бахмут може пасти

     • 1505660 переглядiв

    Литва продовжить надзвичайний стан на кордонах

     • 813400 переглядiв