ukenru
na-viborchu-dilnitsyu-v-minsku-ne-pustili-rosiyskikh-zhurnalistiv

На виборчу дільницю в Мінську не пустили російських журналістів

 • 11740 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. У Мінську на закордонну ділянку для виборів президента України виборча комісія не пустила представників російських ЗМІ. Про це повідомляє УНН з посиланням на білоруську службу "Радіо Свобода".

"На дільницю в Мінську не були допущені представники російських ЗМІ, таким було рішення виборчої комісії", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента: найважливіше (трансляція)

Відзначається, що представники російських ЗМІ тільки могли знімати і записувати інтерв'ю з виборцями за огорожею посольства. Зате ділянку, розташовану в посольстві України в Мінську, можуть відвідувати представники білоруських, українських та міжнародних ЗМІ.

Біля посольства посилені наряди білоруської міліції.

Голова виборчої комісії, що діє в Мінську при посольстві України, Оксана Врублевського розповіла, що на 12:00 у виборах взяли участь 241 громадянин.

"На ділянці працюють спостерігачі від кандидатів та Світового конгресу українців. Зауважень від них станом на 12:00 не було", - додали у виданні.

Посол України в Мінську Ігор Кизима розповів, що в списках українських виборців в Білорусі є люди, які з Донбасу і Криму, вони стоять на консульському обліку.

Нагадаємо, сьогодні, 31 березня, українці вибирають президента України. На пост майбутнього глави держави висунулися 39 кандидатів. За попередніми соціологічними опитуваннями, оприлюдненими напередодні дня виборів, до трійки лідерів входили актор Володимир Зеленський, чинний президент Петро Порошенко і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Центральна виборча комісія на базі закордонного виборчого округу утворила 101 ділянку.

Українські Національні Новини

Політика