ukenru
na-urazheniy-koronavirusom-layner-diamond-princess-khochut-vidpraviti-infektsionistiv

На уражений коронавірусом лайнер Diamond Princess хочуть відправити інфекціоністів

 • 19913 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Групу експертів, до якої увійдуть фахівці з профілактики інфекційних захворювань, планують відправити на круїзний лайнер Diamond Princess біля берегів Японії, де швидко поширюється новий коронавірус, щоб допомогти запобігти поширенню інфекції. Про це повідомляє NHK, передає УНН.

Як пише видання, Японське товариство JSEI, до складу якого входять лікарі та медсестри, які спеціалізуються на профілактиці інфекційних захворювань, після 11-го числа відправить дослідницьку групу на борт круїзного судна.

Група складається з експертів, які працювали над контролем за розповсюдженням інфекцій у притулках під час евакуацій на тлі стихійних лих і т.д. Вони досліджуватимуть, чи виконуються належним чином основні заходи інфекційного контролю, такі як зокрема дезінфекція рук людей, які перебувають на борту.

Зокрема, члени екіпажу повинні бути детально досліджені, оскільки вони живуть у загальних кімнатах і можуть багато пересуватися на борту.

"Круїзні лайнери, ймовірно, перебувають у середовищі, схильному до масової інфекції,.. бо багато людей живуть на одному кораблі, і є багато місць, де можна доторкнутися руками, такі як поручні. Якщо будуть вжиті заходи щодо запобігання поширенню інфекції, наприклад, коли пасажири перебувають в салоні, ризик подальшого розповсюдження навряд чи буде високим", - зазначив з цього приводу професор Медичного і фармацевтичного університету Тохоку Міцуо Каку.

Нагадаємо, країзний лайнер Diamond Princess, де виявили випадки інфікування коронавірусом, з 4 лютого поставили на карантин. Сьогодні, 10 лютого, стало відомо, що кількість заражених коронавірусом на лайнері майже подвоїлася у порівнянні з даними добою раніше. Серед людей на борту - 25 українців. У двох з них виявили коронавірус. Наразі вони переміщені до японської лікарні столичного регіону.

Українські Національні Новини

Здоров'я