ukenru
na-teritoriyi-ukrayini-mozhut-rozmistitis-viyskovi-rezervi-ssha-a-parubiy

На території України можуть розміститись військові резерви США - А. Парубій

 • 11853 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Безпекова угода між Україною та США, яка наразі перебуває на стадії обговорення, передбачає розміщення на території України військових резервів США. Про це в ефірі програми "Свобода слова" заявив спікер ВР Андрій Парубій, передає УНН.

На думку А. Парубія, Україна повинна максимально ініціювати підписання безпекової угоди .

"Ця практика давно використовується у США. Подібні безпекові угоди підписані з Японією , Австралією, Ізраїлем. Ця угода дає нові і дуже важливі можливості. Зокрема, вони стосуються постачання летального оборонного озброєння. Я маю такий стриманий оптимізм, що це питання може бути в рішено в найближчий період. Також угода передбачає проведення спеціальних операцій, спільних науково-технічних розроботк і, навіть, розміщення на територіі України військових резервів США. Воно виводить на новий рівень співробітництво між Україною та США", - сказав він.

Спікер також зазначив, що ідеї щодо безпекової угоди між Україною та США активно обговорюється серед конгресменів і демократичної та республіканської партії.

"Більше того, дано доручення аналітичним центрам, які є і працюють з кожною з цих партій описати всі необхідні пропозиції з цього приводу", - додав він і наголосив на тому, що негативноі реакції з приводу цього питання, під час своєі поїздки до США, він не побачив.

Українські Національні Новини

Політика