na-sumshchyni-oholosyly-prymusovu-evakuatsiiu-ditei-iz-dvokh-hromad

На Сумщині оголосили примусову евакуацію дітей із двох громад

 • 38390 переглядiв

297 дітей з 52 населених пунктів Сумської області будуть примусово евакуйовані в безпечніші регіони у зв'язку з безпековою ситуацією за рішенням Координаційного штабу з питань обов'язкової евакуації в умовах воєнного стану.

У Середино-Будській та Великописарівській громадах Сумської області ухвалили рішення про примусову евакуацію дітей. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та заяву глави Сумської ОВА Володимира Артюха в ефірі телемарафону.

Таке рішення було ухвалено через безпекову ситуацію. Його погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Загалом планується вивезти 297 дітей із 52 населених пунктів Сумської області. Вони разом із батьками або іншими законними представниками будуть евакуйовані до безпечних регіонів.

Зазначається, що евакуація здійснюється безкоштовно.

Вчора на Координаційному штабі було підтверджено і введено в дію наш спільний наказ з командувачем ОТУ "Сіверськ" щодо впровадження примусової евакуації дітей зі своїми батьками в Середино-Будській громаді та Великописарівській громаді,

- розповів глава Сумської ОВА.

За його словами, у Середино-Будській громаді перебуває близько 300 дітей, у Великописарівській - 80.

Нагадаємо

російські окупанти продовжують обстрілювати прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей з різних видів зброї, включаючи міномети, артилерію, безпілотники та вертольоти, спричиняючи вибухи, але дані про руйнування та жертви уточнюються.

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вибухи у Харкові: є прильоти у Харківському районі - ОВА

     • 33485 переглядiв