na-stantsiyi-akademik-vernadskiy-zafiksuvali-nayvischu-lipnevu-temperaturu-za-vsyu-istoriyu-sposterezhen

На станції «Академік Вернадський» зафіксували найвищу липневу температуру за всю історію спостережень

 • 1179191 переглядiв

Київ. 9 липня. УНН. На українській науково-дослідній станції «Академік Вернадський» в Антарктиді зафіксовано новий рекорд. 3-го липня температура повітря сягнула +8,7°С. Це найбільша максимальна температура в липні за всі роки спостережень, повідомили в Національному антарктичному науковому центрі, пише УНН.

Деталі

Попереднє найвище значення було +5.6°С аж у липні 1965 року, тобто коли станція ще належала Великій Британії.

Цитата

«Важливо, що зараз в Антарктиці – зима, тож такий "плюсовий" рекорд, та ще й одразу на 3,1 градуси вищий, є дуже тривожним сигналом. До того ж, липень тільки почався, і, можливо, до кінця місяця нас очікують ще нові погодні сюрпризи», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

За даними Національного центру прогнозування навколишнього середовища США, 3 липня загалом стало найспекотнішим днем на Планеті за всю історію спостережень. Середня глобальна температура сягнула 17,01°С, перевершивши рекорд серпня 2016 року – 16,92°C.

Нагадаємо

Минула зима в районі станції Вернадського стала найтеплішою: середня температура повітря становила -2,13°С, а абсолютний мінімум ледь перетнув позначку -8°С.

А в лютому 2022 року наші вчені на станції зафіксували найвищу температуру за всі роки спостережень: +12,7°С. Попередній рекорд був +11,7°С 1985-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНа станції Вернадського "дерусифікували" дороговкази

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Military Media Center пояснив, як ЗРК HAWK посилять українське ППО

     • 754965 переглядiв