ukenru
na-ssha-nasuvayetsya-potuzhniy-shtorm

На США насувається потужний шторм

 • 13276 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Субтропічний шторм “Альберто”, що сформувався у Карибському морі, досягне південного узбережжя Сполучених Штатів найближчої доби. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на Національний центр зі спостереження за ураганами, передає УНН.

"На цей момент шторм перебуває приблизно у 100 милях (160 кілометрах) на південний схід від мексиканського острова Косумель", - йдеться в повідомленні.

Швидкість вітру в епіцентрі "Альберто" досягає 65 кілометрів на годину. Однак метеорологи підкреслюють, що найближчими 48 годинами швидкість посилиться.

Через шторм потужні зливи прийдуть на півострів Юкатан, у західній Кубі, штаті Флорида, а також на північно-східному узбережжі Мексиканської затоки. Очікується, що швидкість руху "Альберто" сповільниться, коли він досягне суші. 

Нагадаємо, минулої осені через ураган "Ірма" у Флориді понад три мільйони будинків і підприємств залишилися без світла. Тоді стихія досягла п'ятої категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона, а максимальна швидкість вітру в межах урагану становила 82 метри за секунду.

"Ірма" також сильно позначилася на Пуерто-Ріко і островах Карибського басейну, що перебувають у володінні Великої Британії, Нідерландів і Франції. Жертвами стихії стали десятки осіб. На деяких островах регіону ураган знищив понад 90 відсотків усіх будівель.

Українські Національні Новини

Новини Світу