ukenru
na-rozglyad-sprav-krimskikh-tatar-yaki-viyshli-na-krasnu-ploschu-dali-po-10-khvilin-advokat

На розгляд справ кримських татар, які вийшли на Красну площу, дали по 10 хвилин - адвокат

 • 11072 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Кримськотатарських активістів, які 10-11 липня виходили на Червону площу в Москві підтримати фігурантів першої Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір", судитимуть 29 липня в Таганському районному суді Москви. Там пройде вісімнадцять засідань в один день. Про це адвокат Едем Семедляев розповів на зустрічі громадської ініціативи "Кримська солідарність" в Сімферополі, передає УНН з посиланням на "Крим.Реаліі".

За словами Семедляева, суддя Таганського районного суду виділив 10 хвилин на кожне із засідань.

"Суддя вважає, що десяти хвилин абсолютно достатньо, щоб людина ознайомилась з матеріалами справи, пояснила свою позицію, вислухала сторону обвинувачення", - сказав адвокат.

Він додав, що після повернення кримських татар до Криму, їх почали викликати в місцеві відділення російської поліції.

"В основному всіх, на кого склали адміністративні протоколи в Москві, не залишають у спокої і в Криму. До них регулярно приходять співробітники поліції, цікавляться, як вони дісталися, звідки дізналися про судове засідання, хто допомагав їм оформляти плакати", - розповів Семедляев .

Нагадаємо, в Москві, на Красній площі, 10 липня поліція затримала кримськотатарських активістів, які проводили акцію проти переслідувань кримських татар під приводом боротьби російської влади з тероризмом.

Українські Національні Новини

Політика