ukenru
na-rivnenschini-dvokh-viyskovikh-pidozryuyut-u-sprobi-prodazhu-naboyiv-ta-priladu-nichnogo-bachennya

На Рівненщині двох військових підозрюють у спробі продажу набоїв та приладу нічного бачення

 • 19740 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. На Рівненщині затримали двох військовий, які підозрюються у викраденні та збуті військової техніки та зброї. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань… затримали двох військовослужбовців однієї із військових частин, що дислокується на Рівненщині, за викрадення, привласнення зброї, бойових припасів та військової техніки, вчинені в умовах особливого періоду, а також за збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 410 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за попередньою інформацією, військовослужбовці намагалися збути пристрій нічного бачення - монокуляр "TM-F6015XA-1", а також набої калібру 5,45 міліметрів.

За вказане військове майно військовослужбовці хотіли одержати 28 тисяч гривень, з яких 27 тисяч – вартість пристрою нічного бачення, який вважався втраченим у зоні проведення ООС та 1000 гривень за 100 набоїв.

26 червня 2020 року слідчі ДБР затримали військовослужбовців в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після продажу військового майна.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Нагадаємо, військова прокуратура викрила колишнього офіцера-прикордонника на спробі продажу інформації з обмеженим доступом. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП