na-ramshtaini-ssha-znialy-bud-iaki-spekuliatsii-shchodo-vyboru-mizh-ukrainoiu-ta-izrailem-minoborony

На "Рамштайні" США зняли будь-які спекуляції щодо вибору між Україною та Ізраїлем – Міноборони

 • 29651 переглядiв

На зустрічі в Рамштайні США підтвердили свою прихильність як Ізраїлю, так і Україні, відкинувши будь-яке уявлення про необхідність вибору між ними, згідно з повідомленням Міністерства оборони України.

Під час засідання Контактної групи з питань оборони України у межах формату "Рамштайн" США зняли будь-які спекуляції щодо нібито вибору між Україною та Ізраїлем та запевнили, що повністю віддані всім зобов’язанням з підтримки України.

Про це заявив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк на брифінгу щодо підсумків 17-ї зустрічі у форматі "Рамштайн", передає УНН.

Дуже важливим є те, що вчора наш ключовий партнер - США, а саме міністр оборони Ллойд Остін, фактично зняв будь-які спекуляції з приводу того, що США нібито доводиться обирати між Ізраїлем і Україною. Двічі прозвучала дуже чітка заява про те, що не може йтися ні про який вибір, США стоять поруч з Ізраїлем, але одночасно повністю віддані всім своїм зобов’язанням з підтримки України

- зазначив Павлюк

Він наголосив, що непублічні заяви також свідчили не тільки про підтримку України, а й про чудове розуміння, що ця підтримка потрібна не тільки Україні, а й кожній країні цивілізованого світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створена коаліція ППО: Зеленський про засідання "Рамштайн"

І непублічні заяви також свідчили не тільки про глибоку підтримку, а й про чудове розуміння партнерами, для чого вони підтримують Україну і розуміння того, що ця підтримка потрібна не тільки Україні, вона потрібна цивілізованому світу і їхнім країнам так само

заявив Павлюк.

Зокрема упродовж учорашніх онлайн-переговорів "двічі прозвучала дуже чітка заява про те, що не може йтися ні про який вибір, США стоять поруч з Ізраїлем, але одночасно повністю віддані всім своїм зобов’язанням з підтримки України".

Довідка

17-а зустріч Контактної групи з питань оборони України у рамках формату Рамштайн пройшла у середу, 22 листопада. Участь у ній взяли очільники оборонних відомств понад 50 країн.

Про основні результати 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України розповів Рустем Умєров. Зокрема, за даними міністра під час цього засідання були окреслені нові пакети допомоги для України. Говорили про коаліцію з наземної протиповітряної оборони та різноманітну військову допомогу від Німеччини, Нідерландів та інших партнерів.  

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїльська армія ліквідувала командувача ВМС ХАМАСу

     • 30411 переглядiв