ukenru
na-porushenni-vagovikh-norm-znovu-zlovili-turetsku-kompaniyu-scho-buduye-dorogi

На порушенні вагових норм знову зловили турецьку компанію, що будує дороги

 • 10117 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Турецька компанія "Онур" знов потрапила у поле зору інспекторів за порушення вагових норм. Про це свідчать дані Міністерства інфраструктури, передає УНН.

Так, один із автомобілів компанії був перевантажений на 30% (51,8 т при нормі в 40 т). Автомобіль "Онуру" оштрафували на 27 євро.

Варто зазначити, що окрім перевезень, компанія "ОНУР ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК ІНШААТ ТІДЖАРЕТ ВЕ САНАЇ АНОНІМ ШИРКЕТІ" займається в Україні будівництвом та ремонтом доріг.

Автомобілі компанії не вперше порушують вагові норми. Так, позаминулого тижня один із автомобілів "Онуру" впіймали на автодорозі М-06 – авто DAF із перевантаженням на 24%. Автомобілю компанії нарахували плату за проїзд у розмірі 2093 євро.

Загалом, протягом січня-вересня 2020 року інспектори Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією перевірили понад 500 тисяч транспортних засобів. У підсумку складено близько 10,5 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано майже 100 млн грн плати за перевантаження.

"Посилений габаритно-ваговий контроль на українських дорогах продовжується. За підсумками 9 місяців цього року працівники Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією нарахували майже 100 млн грн плати за перевантаження. З них понад 17 млн грн – результати роботи за вересень. Проте нашою ключовою метою була і залишається повна цифровізація усіх процесів для виключення людського фактору і запуск системи автоматичного ГВК на дорогах із влаштуванням сучасних комплексів "Зважування у русі", - прокоментував міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Всього у вересні було перевірено майже 110 тисяч транспортних засобів, що у 2 рази більше, ніж за цей же період минулого року, а також складено 1899 актів порушень габаритно-вагових параметрів.

Зокрема, протягом останнього тижня (з 28 вересня по 4 жовтня) було перевірено майже 18 тисяч транспортних засобів, складено 301 акт порушень габаритно-вагових норм та нараховано понад 3 млн грн плати за перевантаження.

У розрізі регіонів найбільше плати за проїзд нараховано: у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях, розповіли у МІУ.

Українські Національні Новини

Політика