ukenru
na-poltavschini-nich-minula-spokiyno-na-cherkaschini-bez-vorozhikh-atak-ova

На Полтавщині ніч минула спокійно, на Черкащині без ворожих атак - ОВА

 • 541262 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. У Полтавській області ніч минула спокійно, на Черкащині також обійшлося без ворожих атак, однак в обох областях були превентивні відключення електроенергії, повідомили голови місцевих ОВА у Telegram, пише УНН.

Полтавщина

"На Полтавщині ніч минула спокійно. Повітряна тривога тривала понад 6 годин. У зв’язку з ракетною загрозою «Укренерго» вночі застосувало превентивне відключення електроенергії, щоб запобігти порушенню роботи в енергетичній системі. Вже почали роботу з відновлення електропостачання", - написав голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Черкащина

"Ніч із суцільною тривогою, але під надійним захистом наших воїнів Повітряних Сил. Для нашої області минулось без ворожих атак, але із запобіжними відключеннями тепло- та енергомереж. На цей час ситуація контрольована в усіх сферах", - зазначив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Доповнення

Цієї ночі ворог знову здійснив масований обстріл України з повітря: 81 пуск ракет різного базування та 8 пусків ударних БпЛА "Shahed-136/131".

Як інформує Командування Повітряних Сил ЗСУ, із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" знищено 34, а також 4 БпЛА "Shahed-136/131". Внаслідок організованої протидії 8 керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей.

Українські Національні Новини

Війна