ukenru
na-poltavschini-mitinguyut-cherez-mozhlive-rozmischennya-evakuyovanikh-z-kitayu

На Полтавщині мітингують через можливе розміщення евакуйованих з Китаю

 • 21742 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. У Нових Санжарах на Полтавщині мітингують через можливе розміщення евакуйованих з Китаю українців у санаторії в області. Про це повідомив у ніч на четвер у соцмережі Facebook користувач Микола Яременко, передає УНН.

"На вході до медцентру "Нові Санжари" зібралися представники Новосанжарської громади, обговорюємо можливе заселення санаторію" громадянами України, яких привезли з Китаю, написав він у Facebook.

"Ніхто толком не знає ситуації. Слухи ходять різні. Народ проти такої затії... Представників влади на стихійному мітингу немає. Поліція охороняє мирне зібрання. Хотілося б почути пояснення з боку представників багаточисельних гілок влади", - додав Яременко.

Про це пишуть і місцеві ЗМІ та у Telegram-каналах. Утім, досі інформація, де розмістять українців, офіційно не оприлюднена.

Додамо, дані сервісу з відслідкування польотів Flightradar24 свідчили, що літак рейсу PQ7302 з евакуйованими українцями та іноземцями з китайського міста Ухань кружляє між Харковом, Дніпром та Полтавою.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер зазначив, що Харківська область готова приймати евакуйованих з Китаю українців, додавши, що "Харківська область, якщо прибуде борт у місто Харків, то Харків є транзитом".

Нагадаємо, літак рейсу PQ7302 з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з аеропорту Алмати (Казахстан) у четвер, 20 лютого, о 5:34 за місцевим часом (1:34 за київським часом).

Літак приземлився в аеропорту Алмати о 4:37 (0:37 за київським часом). Він вилетів з Уханя о 00:30 (18:30 за київським часом). Літак приземлився в аеропорту Алмати о 4:37 (0:37 за київським часом). Він вилетів з Уханя о 00:30 (18:30 за київським часом).

Українські Національні Новини

Суспільство