ukenru
na-pivnich-nimechchini-obrushivsya-bureviy-zabine-skasovano-sotni-aviareysiv

На північ Німеччини обрушився буревій "Забіне", скасовано сотні авіарейсів

 • 20600 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Потужний буревій "Забіне" у неділю, 9 лютого, досягнув території північної Німеччини. За даними Німецької метеорологічної служби (DWD), пориви вітру сягають 110 кілометрів на годину. У більшій частині країни оголошено штормове попередження. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Ввечері в неділю буревій, сильні дощі та грози поширились на центральну частину ФРН, а в ніч на понеділок, 10 лютого, досягнуть півдня країни. Метеорологи попереджають, що швидкість вітру досягатиме 130 кілометрів на годину, буревій може викорчовувати дерева, зривати крівлю з дахів будинків. У гірських районах пориви вітру можуть досягати швидкості 160-180 кілометрів на годину.

З полудня неділі німецький залізничний оператор Deutsche Bahn частково припинив рух потягів на півночному заході Німеччини. Зокрема, не ходять потяги в прибережних регіонах та регіонах з високим ризиком шторму. Регіональні потяги в землях Північний Рейн-Вестфалія, Шлезвіг-Гольштейн, Бремен та Нижня Саксонія також були скасовані на період негоди.

Через негоду низка німецьких аеропортів скасували загалом кілька сотень рейсів. Зокрема, в аеропорту Дюссельдорфа було скасовано 111 рейсів, Франкфурта-на-Майні - близько ста, а у Кельні - 42. Через екстремальні погодні умови авіакомпанія Eurowings скасувала рейси у тій частині ФРН, де прогнозуєтсья негода, зокрема, з аеропортів Гамбурга, Берліна, Ганновера, Дортмунда, Дюссельдорфа, Кельна та Штутгарта.

Також був скасований запланований на неділю матч Бундесліги між футбольними клубами "Кельн" та "Боруссія Менхенгладбах", який мав відбутися в Менхенгладбаху у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія.

Нагадаємо, на Британію налетів потужний ураган "Кіара".

Українські Національні Новини

Новини Світу