na-pivdni-znischili-chovni-okupantiv-dlya-poshuku-novikh-pozitsiy-ta-11-rashistiv-gumenyuk

На півдні знищили човни окупантів для пошуку нових позицій та 11 рашистів - Гуменюк

 • 1252972 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. На південному напрямку за минулу добу українські військові зменшили окупаційне військо щонайменше на 11 рашистів та 11 одиниць техніки, серед яких і човни. Загалом на півдні Сили оборони ведуть досить гучну контрбатарейну боротьбу, усе інше - режим інформаційної тиші. Про це повідомила у вівторок речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ситуація залишається напруженою і досить динамічною. Як зазначив Верховний Головнокомандувач, просування є на всіх напрямках, але треба усвідомлювати, що під час бойової роботи, коли організовується така потужна військова операція, є той самий режим, який дуже не люблять масмедіа, але він дуже продуктивний для організації подальших дій – режим інформаційної тиші», - сказала Гуменюк.

За її словами, на півдні українські військові ведуть гучну контрбатарейну боротьбу.

«Тому те, що стосується, зокрема, нашого напрямку, то наразі ми можемо говорити, що ми ведемо досить гучну контрбатарейну боротьбу, у всьому решта поки що режим інформаційної тиші», - розповіла Гуменюк.

Вона повідомила також, що за минулу добу на південному напрямку були відпрацьовані бойові завдання.

«Можу сказати, що за минулу добу на південному напрямку нами відпрацьовані бойові завдання, внаслідок яких вороже окупаційне військо зменшилося щонайменше на 11 рашистів. Це вже підтверджені дані і ще уточнюємо. І 11 одиниць техніки, серед яких і човни, за допомогою яких окупанти намагаються маневрувати та вишукувати нові позиції для своїх мінометних груп. І важка артилерія, якою ворог намагається атакувати правий берег», - зазначила Гуменюк.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський 26 червня побував на передових позиціях українських військ на південному напрямку.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанію накрила перша літня хвиля спеки цього року

     • 794555 переглядiв

    Як зараз виглядає зруйнована Каховська ГЕС - показали відео

     • 3578785 переглядiв

    Понад 2 млрд грн податків та зборів сплатив WOG за І квартал 2023

     • 1011340 переглядiв

    У росії закрили кримінальну справу про «заколот» пригожина

     • 770219 переглядiв