ukenru
na-olimpiadi-2020-v-tokio-pid-cha-vistupu-rosiyskoyi-zbirnoyi-prozvuchala-zaboronena-pisnya-katyusha

На Олімпіаді-2020 в Токіо під час виступу російської збірної прозвучала заборонена пісня "Катюша"

 • 30473 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Через допінговий скандал і підтасовку результатів Московської антидопінгової лабораторії, Росія виступає на Олімпіаді-2020 в Токіо без свого прапора, гімну і будь-якої національної символіки. Як музику, під час нагородження спортсменів РФ хотіли використати "Катюшу", але МОК відмовив. Однак, військова пісня все одно зазвучала на Іграх. Про це інформує УНН з посиланням на Матч ТВ.

Деталі

"Катюша" несподівано зазвучала в неділю на волейбольній арені під час матчу жіночих збірних Італії та Росії, повідомляє Матч ТВ. Таким чином діджей вирішив заповнити паузу між розіграшами.

Проте, спортсменкам з РФ це не допомогло, італійки розгромили суперниць 3:0 (25:23, 25:19, 25:14).

Що було раніше

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив клопотання Росії про використання пісні "Катюша" в якості заміни державного гімну на Олімпійських іграх в Токіо-2020 і Пекіні-2022.

Комісія спортсменів Олімпійського комітету Росії (ОКР) запропонувала в січні використовувати цю пісню замість державного гімну.

Заборона на гімн є частиною санкцій, накладених на Росію Всесвітнім антидопінговим агентством за маніпулювання даними Московської лабораторії.

CAS раніше скоротила вдвічі санкції, з чотирьох років до двох, незважаючи на критику здійснювану російськими офіційними особами.

Росія повинна змагатися під нейтральним прапором в Токіо-2020 і Пекіні-2022, і спортсмени з цієї країни не братимуть участь в Паралімпійських іграх або чемпіонатах світу в цей період.

Українські Національні Новини

Спорт