ukenru
na-okupovaniy-donbas-namagalis-vivezti-medikamenti-na-pivmilyona-griven

На окупований Донбас намагались вивезти медикаменти на півмільйона гривень

 • 4664 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. На пункті пропуску "Новотроїцьке" Донецької області затримали двох осіб, які намагались незаконно вивезти до окупованих територій велику партію медпрепаратів вартістю 490 тис. грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву Держприкордонслужби.

Для оформлення на виїзд до окупованих територій прибули двоє громадян України на легкових машинах, у салонах яких прикордонники та представники держфіскальної служби виявили пакунки з препаратами.

Затримані не змогли пояснити походження товару і запевнили, що лише отримали його поштою і мали передати знайомим на окупованій території.

Як зазначає Держприкордонслужба, у зв’язку з розпорядком керівництва ООС щодо посилення боротьби з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування прикордонники фіксують випадки закупівлі медикаментів на контрольованій території України для подальшої їх передачі для лікування бойовиків Донбасу.

Представники ДФС вилучили медикаменти, які намагались провести до окупованих територій, і склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 204-3 КУпАП - порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

Раніше УНН повідомляв, що на пункті пропуску "Майорське" чоловік намагався вивезти до окупованих територій пристрій для виготовлення спагеті вартістю більше 25 тис. грн. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП