na-okupovanii-terytorii-zaporizkoi-oblasti-sposterihaietsia-zahostrennia-humanitarnoi-kryzy

На окупованій території Запорізької області спостерігається загострення гуманітарної кризи

 • 39845 переглядiв

На тимчасово окупованій частині Запорізької області поглиблюється гуманітарна криза в соціальній та економічній сферах через постійне зростання безробіття, високі ціни на споживчі товари, затримки з виплатою заробітної плати, непрацюючі в повному обсязі дитячі садки.

На тимчасово окупованій частині Запорізької області спостерігається загострення гуманітарної кризи у соціальній та економічній сферах. Про це УНН повідомляє з посиланням на Центр національного спротиву.

На окупованій частині Запорізької області спостерігається загострення гуманітарної кризи у соціальній та економічній сферах. Серед основних факторів, які негативно впливають на рівень життя місцевого населення –  постійне зростання безробіття, високі ціни на товари широкого вжитку та повсякденного попиту, а також фіксуються затримки заробітних плат для працівників місцевих "підприємств" тощо

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що працівники часто скаржаться, що невиплати заробітних плат без поважних причин можуть сягати до двох місяців.

За наявною інформацією, стрімке зростання цін на товари зумовлюється перебуванням на окупованих територіях представників російсько-окупаційних військ та інших осіб, які були відправлені у так зване "відрядження" з території рф з відповідним фінансовим забезпеченням, який значно переважає місцеві норми

- інформує ЦНС.

Доповнення

На окупованих територіях досі повноцінно не працюють дитячі садки: через звільнення персоналу, небажання місцевої влади співпрацювати та відтік населення дитячі садки на тимчасово окупованих територіях не функціонують у повному обсязі або використовуються ворогом для розміщення особового складу.

Гуменюк про мобілізацію до армії рф: жителі окупованих територій "на олівці"07.04.24, 10:20

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ракети Taurus полегшили б наше життя - Буданов

     • 74895 переглядiв