ukenru
na-odeschini-vikrili-prorosiysku-teroristichnu-grupu-sbu

На Одещині викрили проросійську терористичну групу - СБУ

 • 23388 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Служба безпеки України викрила на Одещині агентурну бойову групу, яка була сформована російською військовою розвідкою для виконання диверсійних і терористичних завдань в південному регіоні. Про це на брифінгу повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ, передає УНН.

"На початку цього року викрито та припинено діяльність агентурної мережі в Одеській області, яка координувалась з російськими спецслужбами з території тимчасово анексованої автономної республіки Крим", - повідомили в СБУ.

Також у спецслужбі розповіли, що російські куратори бажали отримувати інформацію про діяльність та планування спеціальних операцій з Управління СБУ, про підрозділи в Одеській області, функціонування оперативного командування Збройних Сил України тощо.

"На території Одеської області припинено діяльність агентурної бойової групи, яка була сформована російською військовою розвідкою для виконання диверсійних і терористичних завдань на території південного регіону. Окремі члени групи брали участь у бойових діях проти сил Антитеррористичної операції на Сході України. Виявлено 4 схрони із засобами ураження", - повідомили в СБУ.

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила агентурну мережу російської воєнної розвідки на території Миколаївської області, завданням якої була дестабілізація ситуації в регіоні, а її керівником виявився український офіцер ЗСУ. 

Також СБУ викрила на Харківщині агентурну мережу на чолі з колишнім українським правоохоронцем

Українські Національні Новини

Політика