ukenru
na-odeschini-susid-z-rushnitseyu-zavadiv-kradizhtsi

На Одещині сусід з рушницею завадив крадіжці

 • 10940 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. У селі Великий Дальник Біляївського району, місцевий мешканець, озброївшись рушницею дав відсіч злочинцям, які намагалися обікрасти помешкання його сусіда. Про це на власній сторінці в Facebook повідомив речник Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк, передає УНН.

За попередніми даними четверо членів злочинної групи намагались скоїти злочин, проникнувши до приватного помешкання, але пильний сусід погрожуючи рушницею затримав двох з них та викликав поліцію, двоє спільників втекли та зараз розшукуються правоохоронцями. При тому, чоловік щей використав рушницю, поціливши одному з крадіїв у спину.

"Один із зловмисників отримав вогнепальне поранення попереку, думаю громадянин намагався поцілити в п'яту точку, але постріл пройшов трохи вище та завдав серйозних поранень злочинцю, який зараз госпіталізований до медичного закладу, де йому надали допомогу. Сподіваюсь життю нічого не загрожує, прийде на суд на своїх ногах", - зазначив Форостяк.

Наразі правомірність застосування зброї встановлюється.

"Правоохоронці з'ясовують обставини та перевіряють правомірність її застосування, впевнений слідчі переконаються що громадянин вчинив вірно і це був єдиний можливий варіант запобігти злочину. Як би там не було, цьому мужику з рушницею мій особистий респект!", - додав речник ГУНП.

Нагадаємо, що днями в Одесі невідомі пограбували обмінник. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП