ukenru
na-odeschini-chinovniki-migratsiynoyi-sluzhbi-nezakonno-legalizovuvali-inozemtsiv

На Одещині чиновники міграційної служби незаконно легалізовували іноземців

 • 9221 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Посадовців міграційної служби Одеської області викрили у незаконній легалізації іноземців. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції України, передає УНН.

"Поліцейські з'ясували, що протягом 2014-2015 років посадові особи Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області та його структурних підрозділів займалися виготовленням та видачею іноземцям підроблених паспортів громадян України. Для цього вони використовували печатки про реєстрацію, які були захоплені на території Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

Під час оперативних заходів правоохоронці встановили понад 60 фактів легалізації вихідців із країн Азії та Африки. Також за сприяння та підтримки керівництва Міністерства внутрішніх справ України та під процесуальним керівництвом Генпрокуратури України правоохоронці провели 34 санкціоновані судом обшуки. Їх провели за місцем мешкання викритих осіб та у службових кабінетах ДМС. Під час обшуків вилучено значні суми грошей, документи та печатки.

"Фігурантам злочинної схеми оголошено підозру за ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ст.366 (Службове підроблення) Кримінального Кодексу України. У разі доведення вини службовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - зазначили в поліції.

Нагадаємо, працівники Закарпатської митниці організували злочинну "схему" експорту та імпорту товарів. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП