na-odeschini-areshtuvali-19-vagoniv-z-rosiyskim-palnim-na-mayzhe-39-milyoniv-griven

На Одещині арештували 19 вагонів з російськими паливними гранулами на майже 39 мільйонів гривень

 • 982250 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. На Одещині при перевірці 19 вагонів на митному терміналі було виявлено понад тисячу тонн паливних гранул, які були виготовлені з лушпиння соняшнику і походили з країни-агресора, загальною вартістю практично 39 мільйонів гривень. На партію сировини російського походження був накладений арешт, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

Служба безпеки України затримала 19 залізничних вагонів з понад 1000 тонн паливних гранул з лушпиння соняшника російського виробництва. Вартість вантажу оцінюється в майже 39 мільйонів гривень.

Вагони прибули в Україну до початку повномасштабного вторгнення російських військ і перебували в режимі транзиту. Власником вантажу була київська компанія, яка планувала переправити його до третіх країн для продажу та отримати значні прибутки, скориставшись митними преференціями для українських товарів.

СБУ затримала вантаж на митному терміналі на Одещині. Наразі ведеться розслідування межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів).

Вилучений вантаж передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропаганда з’явилася у популярних комп’ютерних іграх — NYT

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Українець вперше здобув титул чемпіона Європи з картингу

     • 334714 переглядiв