ukenru
na-novu-aktsiyu-protestu-v-gonkonzi-viyshli-ponad-100-tisyach-lyudey

На нову акцію протесту в Гонконзі вийшли понад 100 тисяч людей

 • 7986 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Близько 115 тисяч жителів Гонконгу, за оцінками організаторів, взяли участь в антиурядовій акції, яка пройшла в неділю в спальному районі Шатин на Нових територіях в материковій частині міста. Поліція повідомляє про 28 тисяч учасників на піку ходи. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету South China Morning Post.

Були відзначені окремі сутички демонстрантів з поліцією. Правоохоронці кілька разів застосовували проти радикально налаштованих активістів балончики з перцевим газом. Ті кидали в їхній бік дорожні конуси і пляшки, проте в цілому хід носив спокійний характер. Про серйозні інциденти не повідомлялося.

Нагадаємо, більше місяця тому тут спалахнули масові протести проти ініційованого місцевою владою законопроекту, який ставить за мету налагодити механізм видачі з Гонконгу в материковий Китай для судового переслідування осіб, підозрюваних в порушенні законів КНР або тих, хто знаходиться в розшуку.

Під тиском громадськості глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголошувала про рішення зняти це питання з поточного порядку на невизначений період, визнавши законопроект "нежиттєздатним". Однак це не зупинило хвилю протестів.

Українські Національні Новини

Новини Світу