ukenru
na-nepidkontrolniy-uryadu-ukrayini-teritoriyi-obstrilyano-likarnyu-obsye

На непідконтрольній уряду України території обстріляно лікарню - ОБСЄ

 • 8953 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. СММ ОБСЄ констатітует, що в Чермалику пошкоджений будинок, а в Золотому-5 (Михайлівці) внаслідок стрільби зі стрілецької зброї пошкоджена лікарня. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 25 січня.

В н. п. Чермалик (підконтрольний уряду, 31 км на північний схід від Маріуполя) на вул. Нікітіна, 25, чоловік (60-69 років) показав спостерігачам 8 пробоїн у зовнішній стіні його одноповерхового будинку, що виходить на південно-південно-схід. Спостерігачам не вдалося встановити, чи були ушкодження свіжими, які саме боєприпаси використовувалися і в якому напрямку вівся вогонь. Чоловік розповів, що вдень 23 січня він був удома разом з дружиною, коли почув, як їхній будинок потрапив під обстріл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли дитсадок у Донецькій області

У функціонуючій лікарні на південно-західній околиці н. п. Золоте-5 (Михайлівка; непідконтрольний уряду, 58 км на захід від Луганська) команда Місії бачила пробоїни і розбите скло в двох вікнах на стіні, що виходять на північ-північний захід (одне на першому поверсі, а інше на третьому). За оцінкою СММ, дві пробоїни і пошкодження скління утворилися в результаті обстрілу зі стрілецької зброї. За словами співробітників лікарні, вони виявили пошкодження 23 січня.

Нагадаємо, в Донецькій і Луганській областях СММ ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в порівнянні з попереднім звітним періодом, 24 січня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП