na-napryamku-kordonu-z-bilorussyu-drg-ne-fiksuyut-ale-vorog-namagayetsya-vikoristati-yikh-po-kordonu-z-rf-demchenko

На напрямку кордону з білоруссю ДРГ не фіксують, але ворог намагається використати їх по кордону з рф - Демченко

 • 182387 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Ворог намагається використовувати диверсійно-розвідувальні групи у прикордонні з росією, мета таких дій полягає у виявленні позицій Сил оборони України, а також для проведення різних атак, розповів в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише УНН.

Цитата

"Ворог намагається використовувати ДРГ, особливо на кордоні з країною-агресором безпосередньо. Якщо говорити про кордон з білоруссю, на цьому напрямку ДРГ противника ми не фіксуємо, але по кордону з росією - на жаль, ворог намагається використати такі групи, особливо по Сумській області, також фіксувалися спроби ДРГ на Чернігівщині, коли вони заходять на територію України, у першу чергу, для того, щоб виявити позиції Сил оборони України, але також для проведення різних атак, які направлені, на жаль, у тому числі і на мирних людей", - сказав Демченко.

Деталі

З його слів, такі дії ворог проводить на додачу тих обстрілів, які здійснює по нашій території.

"З початку лише цього місяця нашими прикордонниками зафіксовано близько 500 обстрілів території України, які ворог здійснює з території рф. Обстріли припадають і на Чернігівщину, і на Сумщину, і на Харківщину", - зазначив Демченко.

Окрім намагань ДРГ виявити місця дислокації Сил оборони, окупанти в подальшому коригують вогонь по цих місцях. "Але наші прикордонники вчасно виявляють ДРГ, відкривають по них вогонь, і вони відходять на територію росії", - додав речник ДПСУ.

Також він розповів про протидію ворожим ударним дронам.

"Ми діємо з іншими складовими Сил оборони, щоб прикрити максимальну кількість напрямків, де ворог застосовує дрони. Наші військові активно збивали «шахеди» і на півночі, у межах Чернігівської і Сумської областей, а також на півдні на Одещині, у районі Ізмаїла. Морські прикордонники, вогневі групи Ізмаїльського прикордонного загону, морські прикордонники з корабельно-катерного складу, здійснюючи ураження по «шахедам», збивають те, що запускає ворог", – зазначив Демченко.

Він також повідомив, що штурмові бригади Держприкордонслужби «Сталевий кордон», які входить до «Гвардії наступу», активно виконують завдання з відбиття атак ворога на сході України, зокрема на Харківщині і Донеччині. «Вони виконують завдання відповідно до тих задач, які визначені військовим керівництвом. Усі військові прикордонні служби діють за задумом Генерального штабу ЗСУ. Використовують РСЗВ, новітні зразки озброєння, щоб протидіяти штурмам ворога, коли ворог намагається вибити наших військових із зайнятих позицій. Наносить ураження по штормових групах, які ще на підході до позицій ідуть в атаку», - розповів речник Держприкордонслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські оборонці показали, як знищили пункт ворожої аеророзвідки

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі