ukenru
na-mistsyakh-viznali-nemozhlivist-efektivno-zaboronyati-nichnu-torgivlyu-alkogolem

На місцях визнали неможливість ефективно "забороняти нічну торгівлю алкоголем"

 • 12073 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Влада Дніпра не знає, як втілити в життя рішення сесії міської ради про заборону продажу алкоголю з 22:00 до 7:00. Про це в ефірі "34 телеканалу" розповів міський голова Дніпра Борис Філатов, передає УНН.

"Це правильно, я підтримую це рішення (нічну заборону на продаж алкоголю - ред.). Я глибоко переконаний, що ми повинні задавати тренди, в тому числі і щодо поліетиленових пакетфі, але, на жаль, механізму поки для реалізації немає. Тобто, депутати приймають рішення, а виконавчим органам потім потрібно сидіти і думати, як їх реалізовувати. І, звісно, я думаю, що ми дуже сильно ускладнимо життя тим, хто торгує алкоголем вночі", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, забороняючи нічну торгівлю алкоголем, влада дає заробити таксистам і ресторанам. Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько.

В цілому, експерти алкогольного ринку сходяться на думці, що будь-які заборони і обмеження щодо реалізації легальної алкогольної продукції породжують тінізацію ринку.

На підтвердження цього свідчить і статистика Європарламенту. Зокрема, за даними ЄП, рівень виробництва контрабандної алкогольної продукції в Україні сьогодні вищий, ніж в будь-якій іншій країні ЄС.

Відзначимо, що в кінці квітня Президент Порошенко підписав закон №3149, який уповноважує місцеві органи влади обмежувати час торгівлі алкогольними напоями.

Проти цього законопроекту напередодні висловилась низка експертів і Європейська бізнес асоціація. Там впевнені, що будь-які обмеження і заборони тільки провокують зростання вживання нелегально спиртного. Більш того, документ №3149 ставить в нерівні умови роботи магазини і бари, переконані в Асоціації.

Українські Національні Новини

Економіка