ukenru
na-mistsevi-vibori-popri-pogirshennya-situatsiyi-z-covid-19-gotovi-yti-mayzhe-polovina-ukrayintsiv

На місцеві вибори попри погіршення ситуації з COVID-19 готові йти майже половина українців

 • 11380 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. На місцеві вибори, призначені на 25 жовтня, навіть попри погіршення ситуації із COVID-19 готові йти 46% опитаних українців. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 4-7 жовтня, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скринінг, розмітка та засоби захисту: Кабмін затвердив "карантинні" правила для виборів

Так, про свою участь у місцевих виборах заявили 58% опитаних. 21% вагаються (50/50), ще 8% – можливо візьмуть участь, 13% – малоймовірно.

"У разі загострення ситуації з коронавірусом готовність взяти участь у виборах підтвердили 46%, 23% вагаються (50/50), 9% – можливо прийдуть на дільниці, 21% – малоймовірно", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори-2020: у МОЗ розповіли, як голосуватимуть ті, хто відмовився правильно одягати маску

Як вказано, за останній тиждень тенденції стосовно декларованої явки практично не змінилися.

Додамо, опитування проводилося 4-7 жовтня серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%.

Нагадаємо, дані опитування "Рейтингу" наприкінці вересня показували, що участь у місцевих виборах планували взяти 56% українців, 20% вагалися.

Українські Національні Новини

Політика