na-meshkantsiv-primiskogo-zhk-chayka-spustili-kolektoriv-terorizuyut-pogrozami-pro-prodazh-yikh-borgiv

На мешканців приміського ЖК "Чайка" спустили колекторів: тероризують погрозами про продаж їх боргів

 • 44604 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Мешканці приміського ЖК "Чайка" обурені тим, що їм почали дзвонити колектори, вимагати оплатити за послуги охорони та одразу погрожують, що їх борги будуть продані. Про це інформують "чайківці" у Facebook-спільноті "Життя в ЖК "Чайка", передає УНН

"Телефонують і розсилають смс від імені колекторської компанії "Інтер-ризик Україна", - інформують мешканці, публікуючи фото отриманих смс з погрозами.

Колектори починають свою розмову тим, що нібито є юридичною компанією, яку найняла управляюча компанія житлового комплексу - ТОВ "Зараз" (директор - Левченко Федор Миколайович). Далі озвучують мешканцям їх персональні дані та вимагають сплатити за послуги охорони ЖК. Однак, як наголошують самі мешканці, низка з них не підписували договорів на надання послуг охорони, ані з управляючою компанію комплексу, ані з фактичними охоронцями - "НАО Сістем". 

"...згідно з новим законом про ЖКП послуги з охорони немає у переліку обов'язкових комунальних послуг, до того ж, підписати індивідуальний договір із моїми зауваженнями і пропозиціями НАО СІСТЕМ категорично відмовилася", - пояснює ситуацію Григорій Южда, мешканець одного з будинків на "Чайці".

Решта, в абсолютній більшості, аргументують так само і вимагають від керівника ТОВ "ЗАРАЗ" Федора Левченка пояснень, на якій підставі їх персональні дані були передані колекторам.

Як зазначають мешканці, колектори погрожують конфіскацією майна, погрожують дзвонити родичам, погрожують також тим, що продадуть їх борги. На доводи того, що боргів немає, адже згоди на отримання послуги жителі ЖК не надавали й персонально ними не користуються, колектори кидають слухавку, а згодом починають телефонувати знову.

У Facebook-спільноті "чайківці" опублікували перелік телефонів колекторів, з яких їм погрожують:

+380382616600
+380462772600
+380312646100
0800752072
+380462772600
+380487533600
+380442386900

Люди стверджують, що часом колектори вимагають оплатити борги по комунальних послугах, у тому числі і неіснуючі. Мешканці "Чайки" гуртуються і готують звернення в поліцію.

Зауважимо, що ЖК "Чайка" розташований у с. Чайки Київської області. Комплекс налічує 38 багатоповерхових будинків, у 3700 квартирах якого проживають близько 16 тис. мешканців.

Забудовником комплексу є девелоперська компанія "Омокс", керуючим власником якої є Олексій Кулагін. Останній ще минулого року заявляв про нібито спроби рейдерства ЖК, у той час як інший нібито співвласник комплексу Андрій Шишов звинувачував у рейдерстві самого Кулагіна. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі