ukenru
na-lvivschini-ne-poslablyuvatimut-karantin-cherez-epidemichnu-situatsiyu

На Львівщині не послаблюватимуть карантин через епідемічну ситуацію

 • 13902 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. На Львівщині не послаблюватимуть карантин, оскільки щодня зростає кількість хворих на COVID-19. Наразі карантинні заходи подовжили до 12 червня. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Львівської ОДА.

“За попередню добу, як і усі попередні, найбільші показники захворюваності показує саме Львів. Враховуючи, що показники постійно зростають і впевнено наближаються до позначки 100 нових інфікованих на добу, про послаблення карантинних заходів не йдеться. Я переконаний, що в цій ситуації нашим пріоритетом має бути життя і здоров’я мешканців Львівщини. Останнім часом спостерігається масове недотримання карантину серед людей, саме це і стає причиною погіршення епідеміологічної ситуації. Вкотре прошу не нехтувати власною безпекою, дотримуватись правил гігієни та враховувати карантинні заходи”, - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, відмічається зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування за останні 7 днів.

“Ми маємо заповненість ліжок – майже 23%, а кількість проведених ПЛР тестувань на 100 тис. населення - 27. Загальний показник інцидентності 16 (по місту Львову 32,1, по області 10,2) не дозволяє нам пом'якшувати карантинні заходи у Львівській області”, - зазначив Орест Чемерис.

Вказано, що через високу інцидентність Львівська область не входить в ту межу, яка дозволяє послаблення карантину.

“Відтак, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 12 червня. Окрім того, комісія дозволила госпіталізацію призовників, за скеруванням лікарської комісії з метою забезпечення призову, а також перевезення легковими автомобілями з кількістю пасажирів, включаючи водія, до п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років або більшою кількістю пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї”, - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, в МОЗ назвали регіони, які не готові до наступного етапу послаблення карантину.

Українські Національні Новини

Політика