na-luhanshchyni-voroh-nyshchyt-pryfrontovi-sela-na-okupovani-terytorii-zbyraiutsia-zavezty-smittia-z-rf-ova

На Луганщині ворог нищить прифронтові села, на окуповані території збираються завезти сміття з рф - ОВА

 • 33049 переглядiв

На Луганщині рф обстрілює прифронтові села, евакуйовано ще 3 людей. На окупованих територіях очікують 1,5 млн тонн сміття з росії на рік, а вчителям затримують зарплати.

У Луганській області російські війська безперервно нищать прифронтові села, з них вдалося евакуювати ще трьох людей, а на окупованих територіях очікують 1,5 мільйона тонн сміття на рік з ростова та воронежа, окупанти затримують зарплати освітянам, повідомили у понеділок у Луганській ОВА у Facebook, пише УНН.

Деталі

"Учора вдалося евакуювати до Краматорська 63-річного чоловіка з Макіївки. В одному з центральних регіонів країни на нього очікує дружина. 77-річний чоловік і 76-річна жінка наважилися покинути Невське. Вони мешкатимуть на Харківщині. (...) росіяни безперервно нищать ці прифронтові села - вцілілих будинків там майже не залишилося. Перебувати в Невському, Новолюбівці, Макіївці вкрай небезпечно", - наголосив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Тільки за учора, зі слів голови ОВА, противник здійснив на цій ділянці фронту 153 обстріли. Зі ствольної артилерії вдарив по Невському та Макіївці. З реактивної - по Невському. Застосував майже сотню безпілотників. Атакували росіяни поблизу Стельмахівки, Андріївки, Макіївки.

На окупованих територіях, за даними ОВА, обіцяні упродовж двох останніх років переробні станції окупанти так і не почали будувати, а "сміття до так званої "лнр" вже надходить з території рф". "У воронежі та ростові розраховують позбуватися таким чином 1,5 млн тонн відходів на рік. І росіянам глибоко байдуже, що сміття ніхто не перероблятиме. В "лнр" не проти приймати його, бо це - вказівка кремля", - зазначили в ОВА.

"Проблеми не тільки в гірників - майже два місяці вчителі з Кремінщини, що працюють на росіян, намагалися вибити зарплату за травень і відпускні. Але 15 мільйонів рублів кудись зникли з бюджету, залишивши понад 500 осіб ні з чим. Наразі нібито домовилися про додатково виділені кошти. Винних знайшли, але це, звісно що, не росіяни", - повідомили в ОВА.

Луганщина: у Невському ворог поцілив у три подвір'я, в окупованому Луганську камерами контролюватимуть скупчення сміття20.07.24, 11:42

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі