ukenru
na-luganschini-suditimut-organizatoriv-nelegalnogo-vidobutku-vugillya

На Луганщині судитимуть організаторів нелегального видобутку вугілля

 • 11421 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням учасників організованої злочинної групи в організації незаконного видобутку вугілля. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

Згідно із повідомленням, під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що мешканець Луганської області, в листопаді 2017 року на території смт Нижнє Попаснянського району організував та очолив злочинну групу, до складу якої у різний час увійшли двоє місцевих мешканців, яка займалась організацією незаконного видобутку кам’яного вугілля.

"Учасники групи придбали необхідне для видобування вугілля обладнання (генератор, компресор, лебідки та відбійні молотки), підшукали спецтехніку, за допомогою якої облаштовувались шахтні стволи (вертикальна гірнича виробка, яка призначена для видачі на поверхню корисних копалин), вантажні автомобілі для перевезення вугілля, а також найняли людей, які безпосередньо виконували роботу з видобутку корисних копалин", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до встановленого графіку вказані роботи проводилось у період з листопада 2017 року по травень 2018 року одночасно у двох шахтних стволах у три робочі зміни без відповідних дозвільних документів, повідомили у прокуратурі.

У прес-службі додали, що за клопотанням прокурора стосовно двох підозрюваних судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, ще одного учасника злочинної групи оголошено у розшук.

Варто зазначити, що санкція ч. 2 ст. 240 КК України, яку інкримінують підозрюваним, передбачає покарання у виді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800-11900 гривень) чи обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

Нагадаємо, загальний обсяг вугілля, яке незаконно вивозиться Росією з ОРДЛО, досягає 7 мільйонів тонн на рік. При вартості 50 – 60 доларів за тонну сума збитків України від таких дій може сягати 400 млн доларів щорічно. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП