ukenru
na-luganschini-stvoryat-natspark-kreminski-lisi

На Луганщині створять нацпарк "Кремінські ліси"

 • 64343 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Уряд підтримав указ Президента України про створення на Луганщині національного природного парку "Кремінські ліси". Про це повідомила прес-служба уряду, передає УНН.

"Цей парк стане в український природоохоронній історії яскравим прикладом боротьби за своє існування. Створений у 2009 році, як НПП "Сіверсько-Донецький", він був ліквідований режимом Януковича. Вищий адміністративний суд визнав незаконним цей указ. І на довгі 8 років унікальні природні комплекси були позбавлені природоохоронного статусу", – розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Загалом, за даними прес-служби, до території НПП "Кремінські ліси" включено 7269 гектарів земель державної власності, з яких 3121 гектар земель надаються природному парку в постійне користування. В межах парку зафіксовано 944 види флори судинних рослин, 152 з яких є рідкісними, реліктовими і занесеними до Червоної книги України та міжнародних "червоних списків". Тут трапляється 160 видів птахів, у тому числі червонокнижні – яструб коротконогий, могильник, канюк степовий, змієїд, лунь степовий, орлан-білохвіст, журавель сірий, пугач.

Семерак також розповів, що уся територія колишнього та водночас і майбутнього нацпарку перебуває в межах території підконтрольної Україні.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав низку указів щодо створення та розширення територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, якими збільшено площу природно-заповідного фонду України на понад 80 тис. гектарів, частина яких входить до складу Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Українські Національні Новини

Політика