na-luganschini-okupanti-shtuchno-znizili-kurs-grivni-mayzhe-vdvichi-gayday

На Луганщині окупанти майже вдвічі занизили курс гривні – Гайдай

 • 199797 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. У Луганській області російські окупанти штучно занизили курс гривні майже вдвічі. Про це в Telegram інформує голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише УНН.

Цитата

"Ще декілька місяців тому за 100 гривень на окупованій території Луганщини можна було отримати 250 рублів. Пізніше міняйли пропонували 170 рублів, а якщо заощадження в вас завеликі – то навіть 180. Із понеділка "уряд" так званої "лнр" встановить "офіційний" курс 1,25, що вдвічі менше початкового", – написав Гайдай.

Деталі

За словами голови ОВА, росіяни хочуть показати, що гривня вже нібито нічого не коштує.

Фактично страждають люди, в яких залишилися заощадження у гривнях або кому продовжують надходити соціальні та пенсійні виплати. Здебільшого це люди похилого віку, інваліди та малозабезпечені. Їм вже пів року обіцяють "конкурентоспроможний рівень соціальних гарантій" та водночас знаходять причини відмовити в оформленні пенсії.

"Щоправда, багато хто упевнено вірить у майбутній розвиток економіки "республіки" вже вісім років. Напевно, необхідно ще трошки почекати. Інвалідність теж ще треба підтвердити, діставшись Луганська та подолавши декілька кіл бюрократичного пекла.

Важче стає й евакуюватися з окупованої території, якщо не маєш власного транспорту. Через зниження курсу перевізники автоматично підіймають вартість проїзду. Не кажучи вже за продуктові магазини, де цінники і до цього були майже космічними", – зазначив Гайдай.

Доповнення

Запланований росіянами псевдореферендум на Луганщині, ймовірно, найближчим часом не відбудеться завдяки роботі українських захисників та партизанів.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб ЗСУ: знищено вже приблизно 49 050 окупантів

     • 122547 переглядiв

    У Вознесенську пролунав вибух

     • 592024 переглядiв

    Армія рф вбила в Україні 380 дітей – Офіс Генпрокурора

     • 101222 переглядiв

    Обстріл Харкова: окупанти вдарили із комплексу ЗРК С-300

     • 223096 переглядiв

    Російські окупанти обстріляли Слов'янськ

     • 146664 переглядiв

    ЗСУ збили всі п'ять російських ракет, які летіли на Дніпро

     • 196281 переглядiв