na-kyivshchyni-vvely-v-ekspluatatsiiu-zruinovanu-cherez-viinu-piatypoverkhivku-do-osel-povernutsia-meshkantsi-120-kvartyr

На Київщині ввели в експлуатацію зруйновану через війну п'ятиповерхівку: до осель повернуться мешканці 120 квартир

 • 17661 переглядiв

Завдяки платформі для збору коштів UNITED24 зруйнований російськими військами будвнок в Ірпені Київської області було відновлено та введено в експлуатацію, що дозволило 120 сім'ям повернутися до своїх домівок.

У Ірпені, що в Київській області, ввели в експлуатацію будинок, відновлений завдяки фандрейзинговій платформі UNITED24. До збору коштів на його відбудову долучився відомий французький режисер Мішель Азанавічус. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, передає УНН

"Повернутися до своєї оселі. Це найбільша мрія кожного, хто через російських терористів втратив своє житло.

Для мешканців 120 квартир однієї із знищених росіянами п'ятиповерхівки ця мрія стала реальністю. Завдяки фандрейзинговій платформі United24, створеній за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, вже відновили та ввели в експлуатацію будинок в Ірпені по вул. Давидчука, 42", - написав Кравченко у Facebook. 

За його словами,  до збору коштів на відбудову цього будинку долучився амбасадор UNITED24 – відомий французький режисер Мішель Азанавічус.

Кравченко розповів, що було зроблено колосальний обсяг робіт через те, що деякі квартири були зруйновані вщент. Були відновлені: дах, перекриття, стіни та фасад. Також  замінено усі пошкоджені вікна, двері та  балкони. Відремонтовані підʼїзди, пошкоджені квартири, облаштоване водо- та газопостачання, біля будинку є зони відпочинку, дитячі майданчики. 

"Люди потроху обживаються у відремонтованих оселях, а на майданчику лунає дитячий сміх", - заявив голова ОВА. 

Загалом, за словами Кравченка, коштом UNITED24 на Київщині буде відбудовано 18 багатоквартирних будинків. До війни у них мешкали понад 4 тис. людей. Вже незабаром будуть введені в експлуатацію ще низка будинків. 

На Київщині грошову компенсацію на придбання житла отримають 300 ветеранів та їхні сімʼї - Кравченко 08.07.24, 10:06

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    З російської окупації врятували ще сімох дітей

     • 17377 переглядiв