na-kyivshchyni-uklaly-vzhe-10-esko-dohovoriv-dlia-enerhoefektyvnosti-kravchenko

На Київщині уклали вже 10 ЕСКО-договорів для енергоефективності - Кравченко

 • 21320 переглядiв

У Київській області реалізують 10 ЕСКО-проєктів з енергоефективності на 155 млн грн. Вони включають термомодернізацію та встановлення сонячних електростанцій, що дозволить економити до 60% теплової та 18% електричної енергії.

У Київській області укладено вже 10 ЕСКО-договорів для реалізації проєктів з енергоефективності. Їх загальна сума 155 млн грн. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, пише УНН.

Деталі

"6 проєктів передбачають термомодернізацію об’єктів соціальної інфраструктури. Середньорічна економія теплової енергії буде становити 60%. Ще 4 проєкти стосуються встановлення сонячних електростанцій на інфраструктурних об’єктах у Яготині, Броварах та Вишгороді. Середньорічна економія електричної енергії сягатиме 18%", – сказав Кравченко.

Окрім того, додав він, наразі оголошено 5 тендерів із закупівлі енергосервісу у Вишгороді, Боярці, Фастові та проводиться робота щодо залучення громад до укладання нових ЕСКО-контрактів. Додатково опрацьовується ще близько 20 потенційних локацій для встановлення сонячних електростанцій. 

Також, КОДА спільно з територіальними громадами області вже попередньо визначили місця встановлення дахових сонячних електростанцій у закладах бюджетної сфери та на об’єктах житлово-комунального господарства. Зокрема, у Василькові, Боярці,  селищі Дослідницьке, Вишневому, Білій Церкві, селищі Глеваха. Наразі вивчаються технічні можливості монтажу та підключення.

Кравченко також нагадав, що найближчим часом на Київщині планується встановити 19 когенераційних установок загальною потужністю понад 50 МВт у громадах Броварського, Бучанського та Вишгородського районів. В планах також встановлення у низці громад Київщини компактних газових теплоелектростанцій для обʼєктів освіти, медицини та соцзахисту.

"Уже сьогодні на Київщині реалізовуємо комплекс заходів, щоб попри всі виклики люди були з теплом, світлом та водою взимку. Часу мало. Тому всі заходи мають бути оперативними. Працюємо над встановленням сонячних електростанцій, когенераційних установок, генераторів та інших джерел альтернативного живлення", – наголосив начальник ОВА.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    З окупації повернули ще 8 дітей

     • 26097 переглядiв

    Ворог атакував Одещину двома ракетами

     • 29013 переглядiв