na-kyivshchyni-bez-zviazku-zalyshylys-meshkantsi-desiaty-sil-pislia-vidkliuchennia-kyivstaru

На Київщині без зв'язку залишились мешканці десяти сіл після відключення "Київстару": влада налагоджує альтернативний зв'язок

 • 35117 переглядiв

Через збої в роботі мобільного оператора "Київстар" для 3 000 мешканців десяти сіл Київської області налагоджується альтернативний зв'язок. Влада розгортає точки доступу до мережі, термінали Starlink та Wi-Fi з'єднання.

На Київщині, через збій у роботі мобільного оператора "Київстар" взагалі без зв’язку залишились мешканці десяти сіл, де проживає близько 3000 людей. Там нині обласна влада налагоджує альтернативний зв’язок. Про вжиті заходи повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко, передає УНН.

Налагоджуємо альтернативний зв’язок для населених пунктів, де взагалі відсутнє покриття через атаку на "Київстар". Наразі йдеться про 10 сіл, де живе 3000 людей. Оперативно організовуємо там точки доступу до мережі: передаємо термінали Starlink та облаштовуємо підключення Wi-fi там, де є фіксований інтернет.

– повідомив Кравченко.

Деталі

Очільник Київської ОДА у зв’язку із технічним збоєм у мобільного оператора "Київстар" дав низку невідкладних доручень задля налагодження зв’язку в регіоні.

Зокрема, він закликав інших мобільних операторів, аби вони розширили зони покриття своєї мережі, там де є така технічна можливість.

Звернувся до очільників районів та громад, аби вони здійснили всі можливі заходи для оперативного інформування мешканців про сигнали повітряної тривоги.

Аналогічне завдання отримали й поліція та ДСНС. За даними Кравченка, саме вони у разі небезпеки сповіщатимуть людей через гучномовці.

Також на місцях мають постійно інформувати мешканців про адреси пунктів незламності, де організовані альтернативні засоби зв’язку.

Перелік пунктів та карта їх розміщення також на офіційному сайті КОВА:

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що після хакерської атаки на "Київстар" перестала працювати система оповіщення в низці населених пунктів Київщини: в Бучі, Ірпіні, Вишневому, Березані, Сквирі, Ржищіві, Таращі, Володарці, Гірській територіальній громаді у Бориспільському районі.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на "Київстар", підозрюючи в причетності до неї росію.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Атака безпілотників: в Одесі працює ППО

     • 36311 переглядiв

    Зеленський прибув до Білого дому на зустріч із Байденом

     • 32727 переглядiв