na-kubi-poboyuyutsya-poveney-cherez-nablizhennya-uraganu-elza

На Кубі побоюються повеней через наближення урагану "Ельза"

 • 21422 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Куба підготувалася до евакуації людей з південної частини острова в неділю на тлі побоювань, що ураган "Ельза" може викликати сильну повінь після удару стихії на кількох карибських островах, в результаті чого загинули щонайменше три людини. Про це повідомляє AP, передає УНН.

Деталі

Уряд відкрив притулки і вжив заходів для захисту посівів цукрового очерету і какао перед ураганом, наступною ціллю якого стане Флорида, де губернатор Рон ДеСантіс оголосив надзвичайний стан в 15 округах, в тому числі в окрузі Майамі-Дейд, де багатоповерховий будинок кондомініуму обвалився на минулому тижні.

"Ельза" перебував приблизно в 280 км на схід від Монтего-Бей, Ямайки, і рухався із заходу на північний захід зі швидкістю 28 км/год. За даними Національного центру ураганів в Майамі, максимальна швидкість вітру становила 100 км/год.

За даними Карибського агентства з надзвичайних ситуацій, в результаті шторму загинула одна людина в Сент-Люсії. Тим часом, 15-річний хлопчик і 75-річна жінка загинули в суботу в ході окремих подій в Домініканській Республіці після того, як на них обрушилися стіни, згідно із заявою Центру надзвичайних операцій.

"Ельза" бул ураганом категорії 1 до ранку суботи, викликавши широкомасштабні руйнування на декількох східних Карибських островах в п'ятницю, ставши першим ураганом атлантичного сезону. У числі найбільш постраждалих - Барбадос, де понад 1 100 осіб повідомили про пошкодження будинків, в тому числі 62 будинки, які повністю зруйнувалися.

Повідомлялося також про повалені дерева на Гаїті, яке особливо вразливе для повеней і зсувів через широко поширену ерозії і знеліснення.

За словами Брайана Макнолді, дослідника ураганів з Університету Майамі, "Ельза" - найраніший шторм, названий п'ятим, а також тим, хто побив рекорд найшвидшого урагану в тропіках, швидкість якого в суботу вранці склала 50 км/год.

За прогнозами синоптиків, випаде від 10 до 20 сантиметрів дощу з максимальною загальною кількістю 38 сантиметрів в частинах південного Еспаньйолу і Ямайки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У 2023 році Україна отримає сучасний корвет - Зеленський

     • 27836 переглядiв