ukenru
na-kubi-cherez-poveni-evakuyuvali-blizko-11-tis-cholovik

На Кубі через повені евакуювали близько 11 тис. чоловік

 • 8848 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. У центральній частині Куби рятувальники евакуювали щонайменше 11 тис. осіб через повені, які викликані субтропічним штормом “Альберто”, повідомляє УНН з посиланням на Presna Latina.

Через рясні опади різко піднявся рівень води у річках і водосховищах. Найбільш складна ситуація спостерігається в провінціях Вілья-Клара, Санкті-Спірітус і С'єнфуегос. Деякі ділянки головних автомагістралей країни затоплені і повністю перекриті для руху транспорту. Порушено також залізничне сполучення.

Проливні дощі викликані тим, що в Мексиканській затоці недалеко від Куби впродовж декількох днів вирує субтропічний шторм "Альберто". У понеділок шторм досяг штату Флорида, де загинуло двоє людей.

У результаті розгулу стихії у деяких районах Куби виявилися пошкоджені електромережі. Крім того, було завдано збитків сільському господарству: постраждали плантації бананів, квасолі та тютюну. Інформації про жертви не надходило.

У провінції Санкті-Спірітус з берегів вийшла одна з найбільших річок країни Саса. Через різкий підйом рівня води знесло міст, що з'єднував адміністративний центр провінції з її північною частиною. Кілька населених пунктів опинилися відрізаними від зовнішнього світу.

За прогнозами метеорологів, сильні дощі йтимуть на острові ще як мінімум добу.

Нагадаємо, сумарний збиток від субтропічного шторму “Альберто”, який раніше сформувався в Карибському морі і переміщається в напрямку Мексиканської затоки до узбережжя південних американських штатів, може скласти для США 1 млрд доларів. Такі оцінки представило в неділю агентство Bloomberg.

Українські Національні Новини

Суспільство