ukenru
na-konkurs-z-obrannya-glavi-dbr-podalisya-kandidati-yaki-ne-mali-na-tse-obyektivnikh-pidstav-eks-zastupnik-golovi-sbu

На конкурс з обрання глави ДБР подалися кандидати, які не мали на це об'єктивних підстав - екс-заступник голови СБУ

 • 4022 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. На конкурс з обрання глави Державного бюро розслідувань (ДБР) подалися багато, хто не мав на це об'єктивних підстав. Про це в інтерв'ю " Главком " повідомив екс-перший заступник голови СБУ і екс-керівник Антитерористичного центру генерал Володимир Тимошенко.

"Ось зараз проходить конкурс на керівника Державного бюро розслідувань. Туди треба вибрати людину з гідною біографією і освітою, який себе проявив і отримала досвід управлінської діяльності, а з фахівців управлінцями стають одиниці", - зазначив В.Тимошенко.

Він також проаналізував список кандидатів на цю посаду, деяких з них генерал знає особисто.

"Я подивився список кандидатів в ГБР - знаю, що, наприклад, Олексій Горащенко пройшов Мін'юст, міграційну службу, МЗС, Адміністрації президента, працював в адвокатській сфері. Починав безпосередньо на виробництві. Це обов'язковий мінімум, щоб претендувати на таку посаду, і Олексій їм володіє. Коли він працював в МЗС, в відділі ООН і міжнародних організацій, я був представником України в ООН в комісії з наркотиків, і мені доводилося працювати з цим департаментом. Тому я знаю обсяг його знань і досвіду. Ви самі можете звернутися до його колишніх керівників і запитати їх думки про нього. Це дає всі підстави бажати перемоги такому кандидату ", - сказав генерал.

"Той самий Гриша Вусатий - також готовий людина для цієї посади, як і Анатолій Матіос, якого я знаю ще з давніх часів. Але головне, щоб керівник ГБР мав хребет і був самостійним, вмів встояти перед різними дзвінками з проханнями про вибіркову лояльність, з якими він неодмінно зіткнеться ", - прокомментровал В.Тимошенко.

Також він підкреслив, що хороша ідея з обранням керівників на конкурсі в Україні приносить не кращий результат.

"Зараз все захворіли конкурсами. Але практика показує, що ми можемо споганити будь-яку гарну ідею - і конкурси, і ту ж люстрацію ... Ми проводимо це так, що отримуємо протилежний результат. У випадку з конкурсами людина стає заручником тієї схеми, яку придумують для відбору. Бути об'єктом на підтанцьовці - це принижує людську гідність. Безрезультатно ходити на ці конкурси, подавати документи, втрачати час, спілкуватися з часто непрофесійними членами комісій - це мало кому сподобається ", - зазначив екс-заступник голови СБУ.

Українські Національні Новини

Політика