ukenru
na-kiyivskiy-mitnitsi-brali-po-750-dol-khabara-za-rozmitnennya-odnogo-konteynera-prokuratura

На Київській митниці брали по 750 дол. хабара за розмитнення одного контейнера - прокуратура

 • 15014 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Військовою прокуратурою Київського гарнізону припинено схему корупційного розмитнення товарів за хабарі. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спільно із працівниками головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України виявлено та припинено схему корупційного розмитнення товарів на Київській міській митниці ДФС України", - йдеться у повідомленні.

Установлено, що кожен із суб’єктів господарювання за безперешкодне митне оформлення товарів мав сплачувати митникам кошти в сумі 750 дол. за контейнер.

На виконання зазначеної схеми, одним із керівників митниці, через залучених посередників, в декілька етапів упродовж періоду з листопада 2017 року по січень 2018 року, шляхом вимагання від підприємців одержано кошти у сумі майже 5 тис. дол.

Наразі тривають невідкладні першочергові слідчі дії, посередника затримано, йому та одному з керівників Київської митниці ДФС України готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.368 (отримання неправомірної винагороди) Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від займаної посади та арешт майна.

Нагадаємо, на Волині СБУ оголосила про підозру затриманому на хабарі прокурору.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП