ukenru
na-kiyivschini-vikrili-milyonnu-skhemu-minimizatsiyi-splati-podatkiv

На Київщині викрили мільйонну схему мінімізації сплати податків

 • 9832 переглядiв

КИЕВ. 27 октября УНН. Правоохоронці виявили схему незаконного переведення коштів у готівку через фіктивні підприємства, яка функціонувала на Київщині, під час обшуків вилучено понад 3 млн грн та зброю. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Установлено, що групою осіб у період 2016-2017 роках на території міста Києва та Київської області створено та придбано низку суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає у проведенні фінансово-господарських операцій по переведенню безготівкових коштів у готівку, формуванню дебіторської заборгованості, витрат та податкового кредиту для інших суб’єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів, цінних паперів, виконання робіт, надання послуг", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що вказана група осіб здійснювала фінансові операції з коштами, які надходили, у тому числі від одного із ТОВ, за начебто виконанні роботи (послуги), які фактично ними не виконувались, що призвело до мінімізації податкових зобов’язань останнім перед бюджетом на суму понад 30 млн грн.

"У ході проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено 55 печаток, документацію підприємств, електронні носії інформації, мобільні телефони, флеш-носії "клієнт-банк" з відомостями про проведення "безтоварних" операцій, кошти від незаконної діяльності на суму понад 3 млн грн та 70 тис. доларів США, а також пристрій, схожий на бойовий пістолет "Макарова" та предмет, схожий на гранату "Ф-1", - уточнили у відомстві.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фіктивного підприємництва, а також незаконних фінансових операцій з метою легалізації коштів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 209 КК України) проводить Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Нагадаємо, ГПУ провела обшуки у рамках розслідування справи Клименка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП