ukenru
na-khmelnichchini-vstanovili-pamyatnik-koronavirusu

На Хмельниччині встановили пам'ятник коронавірусу

 • 338501 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. У місті Городок Хмельницької області відкрили пам'ятник у вигляді молекули коронавірусу. Його присвятили лікарям, які рятували людей під час пандемії коронавірусу, йдеться на сайті краєзнавчого музею G-MUSEUM, передає УНН.

Цитата

"Завдяки вдалому поєднанню форм та матеріалів, скульптору вдалось висвітлити момент невидимої людському окові драми, що розгортається в організмі під час боротьби з інфекцією... Це шана медичним працівникам на передовій, у шпиталях, які продовжують виконувати свій професійний обов’язок незважаючи ні на які обставини", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відкриття архітектурно-скульптурного комплексу Victorium відбулось у неділю, 18 вересня.

Зазначається, що в скульптурі "увічнено момент перемоги над вірусом, що став можливим завдяки новітнім науковим фармацевтичним розробкам". Хімічні формули розробок висікли на кам’яному постаменті комплексу, зі збереженням місця під наступні фармакологічні відкриття.

Нагадаємо

Головний інфекціоніст України Ольга Голубовська в інтерв'ю УНН у 2020 році зазначила, що в Україні ще "поставлять пам'ятник коронавірусу, тому що він врятував багато речей у нашій країні".

Українські Національні Новини

Суспільство