ukenru
na-khersonschini-vid-tortur-okupantiv-pomer-veteran-ato

На Херсонщині від тортур окупантів помер ветеран АТО – Денісова

 • 356073 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. На Херсонщині від тортур російських загарбників помер ветеран АТО з села Абрикосівка Назар Кагальняк. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Деталі

За словами омбудсмена, після АТО Назар переніс два інфаркти та складну операцію на серці.

"Окупанти викрали чоловіка з дому, жорстоко били та піддавали катуванням за те, що він колишній учасник бойових дій. Понівеченого тортурами Назара окупанти привезли додому. Його стан критично погіршився, після чого чоловіка доставили в лікарню міста Олешки, де він згодом помер", – повідомила Денісова.

Вона зазначила, що двоє неповнолітніх дітей Назара залишилися сиротами, оскільки він останні п’ять років доглядав їх без дружини.

Тортури Назара це воєнний злочин, оскільки згідно зі статтею 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, особи, які не беруть активної участі у воєнних діях, зокрема зі складу збройних сил, які склали зброю, а також ті, які припинили участь у воєнних діях у зв'язку з хворобою, пораненням, триманням під арештом чи з будь-якої іншої причини, не мають жодним чином переслідуватися, наголосила омбудсмен.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти військових злочинів рф та порушень прав людини в Україні", – додала вона.

Раніше

Депутат Херсонської облради Ігор Йосипенко у Facebook повідомив, що окупанти викрали старосту села Зміївка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП